Ridder Taptoe succes ondanks regen en kou

GEMERT – De Ridder Taptoe die op de avond van Koningsdag gehouden werd op het Ridderplein in Gemert, met Kasteel Gemert als decor, was een spektakel.

 

Ondanks de kou en regen trok de indrukwekkende show zo’n acht- à negenhonderd bezoekers. “De deelnemende korpsen hebben zich goed kunnen laten zien en een mooie show neergezet”, aldus secretaris Harm van Dijk van het Jachthoorn- en Trompetterkorps Gemert.

Harm van Dijk: “Het publiek op de tribune bleef de hele avond zitten en ook langs de kant waren er steeds toeschouwers. Wel was er veel doorloop van mensen die bleven staan kijken totdat ze het te koud kregen en dan weer verder liepen, waarna er weer nieuwe toeschouwers bleven staan. Ik denk dat we met acht- à negenhonderd bezoekers van een groter succes kunnen spreken dan bij een show met duizenden bezoekers en zon. Je speelt toch voor het publiek. De korpsen hebben zich ondanks het weer goed kunnen presenteren. We zijn dan ook ontzettend trots op het publiek en trots op de deelnemers.”

IMG_0352
Het Jachthoorn- & Trompetterkorps Gemert tijdens de opening van de Ridder Taptoe

De muzikale show, die plaatsvond op het Ridderplein in hartje Gemert met het kasteel als decor, werd muzikaal afgetrapt door Streetband The Wine Children. Aansluitend marcheerden de beide Gemertse gilden; het Sint Jorisgilde Gemert en Sint Antonius en Sint Sebastianusgilde het Ridderplein op. Vendeliers van de gilden verzorgden een vendelgroet. Met spectaculaire programma met indrukwekkende shows werd verder ingevuld door de korpsen Drumfanfare Amantius Den Bosch, Massed Pipes and Drums bestaande uit de Gemert Firebrigade Pipes and Drums en de Venlo Caledonian Pipeband, Drumfanfare Amigo Leiden, Drumfanfare Exempel Empel en het Jachthoorn- & Trompetterkorps Gemert.