Nationale Taptoe 2015 komt in beeld

Het  lijkt misschien nog ver weg, maar eind september komt er sneller aan dan het lijkt. Daarom vond afgelopen zondag de eerste officiële gezamenlijke repetitie voor de Nationale Taptoe 2015 plaats.

Het J- & T Gemert repeteert de muziek voor de taptoe in Ahoy al voor langer, maar deze zondag kwamen ook muzikanten uit onder andere Deurne, Helmond en zelfs Kudelstaart naar Gemert.

Eerst werden alle muzikanten welkom geheten door Hans van den Bosch, de coördinator van de Nationale Taptoe. In de eerste helft van de repetitie werd met het slagwerk en blazers apart gerepeteerd, om na de pauze alle muziek samen door te nemen. Tijdens de repetitie zijn ook de speciale blaasinstrumenten voor het optreden uitgedeeld. De meeste blazers lopen tijdens de Nationale Taptoe namelijk niet met één, maar met twee instrumenten: es en bes.

Al met al hebben wij een goede eerste repetitie erop zitten. Zondagochtend op 31 mei zal weer met een grote groep voor de Nationale taptoe gerepeteerd worden. Heeft u zin alvast te komen luisteren naar de muziek voor de Nationale Taptoe? Kijk dan in de agenda voor de tijd en locatie.