Muzikale omlijsting voor Chinese gouverneur

Bezoek Chinese gouverneur aan het Noord-Brabants museum, muzikaal omlijst  door leden van het Jachthoorn- & Trompetterkorps Gemert.

Op dinsdag 14 oktober jl. heeft een Chinese delegatie uit de provincie Jiangsu een bezoek gebracht aan ons prachtige Noord-Brabant. Wederom op verzoek van het provinciebestuur is de jachthoorngroep gevraagd om het diner dansant op te luisteren met een aantal muziek stukken.

Doordat de leden van het Jachthoorn- en Trompetterkorps Gemert een zeer goede indruk hadden achtergelaten tijdens hun optreden in de statenzaal in Den Bosch voor het nieuwe koningspaar op 12 juni 2013 mochten ze wederom acte de présence geven tijdens het diner dansant voor de bestuurders van de provincie en hun gasten uit het Chinese Jiangsu.

De opening van het diner werd muzikaal verzorgd door de leden. Zij speelden het jachthoornsignaal “Rives a Cimes”. De Chinese gasten waren zeer onder de indruk van de mooie opening. Tussen het hoofdgerecht en dessert was het wederom de beurt aan de jachthoorngroep. Met de nummers “Temoniage” en “Royal lion” galmde het prachtige geluid van de jachthoorn nogmaals door de statenzaal. De Nederlandse en Chinese gasten genoten van dit prachtige geheel, want keurig geüniformeerd en met een goede muzikale uitvoering brachten de leden de gasten in vervoering. Als afsluiting hadden de muzikanten een Chinees muziekstuk ingestudeerd genaamd “Chinoiserie”. Een mooie muzikale afsluiter van een prachtige avond waar de leden van het Gemertse korps weer trots op kunnen zijn.

Mocht je, na het lezen van dit stuk, interesse hebben om deel uit te maken van dit unieke korps, klik dan hier.

DSC03600