J en T Gemert geeft acte de présence bij Taptoe Houthem

Na het grote succes in 2011 organiseert de Houthemse schutterij op vrijdag 16 juni voor de tweede keer inde geschiedenis een taptoe in de unieke entourage van het Houthemse ‘kasteel’ Château St. Gerlach en het Jachthoorn- en Trompetterkorps Gemert geeft trots acte de présence.

De taptoe is de aftrap van een groot schuttersweekend in Houthem. Aan de taptoe nemen zes korpsen deel, variërend van drumbands, drumfanfare, jachthoorn- en trompetterkorpsen tot show- en marchingsbands. Zij voeren hun mars- en showfiguren op eigen muziek uit. Onder de deelnemende korpsen zijn ook een aantal WMC-toppers. De deelnemers aan de taptoe zijn: Drumband St. Rochus Hulsberg, Showkorps Wilhemina Sleeuwijk, Jachthoorn- en trompetterkorps Gemert, Drum & Pipes Police Band, O&V Nuenen en de Maastrichtse Verkennersband MVB. De presentatie is in handen van Alexander Luns.

De taptoe wordt stipt om 19.30 uur geopend door kanonschoten waarna het eerste korps de taptoe zal openen. Aan het einde van de taptoe, rond 22.30 uur, komen alle korpsen nog een keer samen op en zal het welbekend taptoesignaal en de volksliederen klinken.

Kaarten zijn te koop, kaarten voor de zittribune kosten 10 euro (kinderen t/m 12 jaar betalen 5 euro). Een staanplaats kost 3,50 euro (kinderen t/m 12 jaar gratis).