Het J- & T viert feest tijdens carnaval in Cassel, Frankrijk

Het Jachthoorn- & Trompetterkorps Gemert heeft een succesvol optreden in Frankrijk achter de rug. Het J- & T trok er op 6 april jl.  tweede paasdag op uit om het Carnaval van Cassel te bezoeken.

Terwijl verschillende leden nog in de feeststemming waren van een ander mooi muziekevenement: Paaspop, werd verzameld voor de bijna vier uur durende reis naar Cassel. En tot verrassing van de leden werden zij in de bus op een heerlijke paasontbijtje getrakteerd.

De heuvels, scherpe bochten en het prachtige uitzicht verraadden dat Cassel in de buurt was. Eenmaal daar werd de bus al uitbundig onthaald door de Franse carnavalsvierders. Weliswaar was het even zoeken naar de juiste verzamellocatie, maar de sfeer zat er goed in.

 

Het optreden bestond uit een tocht door alle historische straatjes en steegjes van Cassel. Het was een prachtig gezicht om het J- & T over de kinderkopjes en langs middeleeuwse muren te zien lopen met op de achtergrond het weidse uitzicht over de Franse heuvels.  Met een kleine serenade aan het bejaardentehuis werden de ouderen van Cassel niet vergeten. Op het centrale plein werd als afsluiting een presentatie gehouden van de diverse korpsen en bands die aan het feestelijk evenement  deelnamen. Het J- & T werd tijdens de snelle opkomst met flink gejoel en geklap binnengehaald op het plein om haar laatste nummers te spelen. Eenmaal terug bij de verzamellocatie gaf de ‘Touyout Band’ uit België nog een enthousiaste toegift en stonden er heerlijke Franse broodjes  klaar voor de terugreis.

Al met al heeft het Jachthoornkorps weer een hele geslaagde dag gehad en heeft het Gemert weer op een prachtige manier vertegenwoordigd over de landsgrenzen.

Neem vooral eens een kijkje bij de media van deze site om alle foto’s te zien en like onze Facebook pagina om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!