Geweldige afsluiting ‘Music Kids’-project basisschool Het Venster

IMG-20160406-WA0003

Wow, wat een enthousiaste groep leerlingen van basisschool Het Venster in Gemert! Muzieklessen en kennis maken met de jachthoorn: een geweldige combinatie.

Woensdag 6 april werd tijdens de vensterviering op basisschool Het Venster het eindresultaat van zes weken muzieklessen aan groep 5 gepresenteerd aan de rest van de school.  Samen met een aantal muzikanten van het Jachthoorn- & Trompetterkorps werd het nummer Circus Carnaval op het podium gespeeld. Ook werd het nummer ‘Brasil’ ingestudeerd.

Groep 5 heeft in een aantal weken kennis gemaakt met alle instrumenten die bij het korps bespeeld worden. Van melodisch slagwerk tot aan de karakteristieke jachthoorn.

Tijdens de muzieklessen kreeg iedere leerling zijn eigen instrument. Natuurlijk werden er veel jachthoorns verdeeld, maar ook de trompetten, kornetten en lyra’s werden verdeeld. Door middel van voor- en naspelen werd iedere leerling een paar noten van het muziekstuk aangeleerd.

IMG-20160406-WA0008

De leerlingen begonnen vanaf het begin van het project fanatiek op hun instrument te oefenen. En de trost was dan ook groot toen zij eindelijk kun unieke muziekstuk mochten laten horen aan de andere leerlingen van de basisschool.

Een geweldige afsluiting van een zeer geslaagd project van het Jachthoorn- & Trompetterkorps om de jonge generatie enthousiast te maken voor de unieke wereld van jachthoornmuziek en showkorpsen.

Zie hier een filmfragment: