Einde succesvol Music Kids-project KC Berglaren

Na een heel aantal weken werd afgelopen woensdag, 20 juli, het Music Kids-Project op KC Berglaren afgesloten met een gezellige uitvoering van groep 5B. Muzieklessen en kennis maken met de jachthoorn, het blijkt een geweldige combinatie.

Na de Petrus Dondersschool en basisschool Het Venster zette het Music Kids-project voort bij de groepen vijf van KC Berglaren. Het project bestond uit zes wekelijkse lessen per klas. De leerlingen hebben in de eerste drie weken kennis gemaakt met alle instrumenten die bij het korps bespeeld worden. Van melodisch slagwerk tot aan de karakteristieke jachthoorn. In de eerste drie weken werden ook prachtige eigen instrumenten gemaakt en werd er een spannende muziekbingo gehouden.

IMG-20160528-WA0006
Leerlingen van groep 5A bezig om hun eigen instrument te versieren.

De laatste drie weken bestonden uit de ‘echte’ muzieklessen onder leiding van de dirigent van het jachthoornkorps: Antoine van Rooij. Tijdens de muzieklessen kreeg iedere leerling zijn eigen unieke instrument. Natuurlijk werden er veel jachthoorns verdeeld, maar ook speelden leerlingen op trompet, kornet of lyra. Door middel van voor- en naspelen werd iedere leerling een paar noten van het muziekstuk ‘Circus Carnaval’ aangeleerd, het bekende nummer van De Efteling. Gedurende deze laatste drie weken kregen de leerlingen hun instrument ook in bruikleen mee naar huis. Zo konden zij thuis veel oefenen voor de uitvoering die na drie weken gepland stond.

IMG-20160601-WA0009
Muziekles onder leiding van Antoine van Rooij.

Vanaf het begin van het project hebben alle leerlingen fanatiek op hun instrument geoefend en waren zij erg gemotiveerd tijdens de lessen. En de trost was dan ook groot toen zij eindelijk het herkenbare muziekstuk mochten laten horen aan de andere leerlingen van de basisschool.

IMG_20160720_121951
Groepsfoto na de uitvoering voor de rest van de school.

Maar, de leerlingen hebben ook buiten school hun muzikale talent kunnen laten zien. Zo was er op 8 juni een rondgang van het Jachthoorn- & Trompetterkorps Gemert door de wijk Berglaren waar ook een aantal leerlingen van KC Berglaren aan meededen. Ook tijdens het Zomerconcert van vorige week vrijdag op het terras bij Dientje waren verschillende jonge enthousiaste muzikanten aanwezig om het concert af te sluiten met ‘hun’ nummer Circus Carnaval.

Leerlingen van KC Berglaren tijdens het Zomerconcert
Leerlingen van KC Berglaren tijdens het Zomerconcert

Het Jachthoorn- & Trompetterkorps Gemert heeft een geweldige afsluiting gehad van een wederom zeer geslaagd project van het korps om de jonge generatie enthousiast te maken voor de unieke wereld van jachthoornmuziek en showkorpsen.