Deelname J- & T Gemert aan Nationale Taptoe Ahoy

DEELNAME JACHTHOORN & TROMPETTERKORPS AAN NATIONALE TAPTOE AHOY ROTTERDAM

Niet voor de eerste keer zal hetGemertse Jachthoorn en Trompetterkorps mede met 130 muzikanten, die vanuit alle windstreken van het land afkomstig zijn, een optreden van de Nationale Taptoe verzorgen. Op verzoek van de organisatie gaan we gekleed in historische uniformen de openings act verzorgen.

20150920_200137 (1)

Waar voorheen elk legeronderdeel zijn eigen Jachthoorn- of Tamboerkorps bezat, zijn door de diverse bezuinigingen veel muzikale tradities verloren gegaan. Wel zijn de uniformen en instrumenten bewaard gebleven in het grote depot in Soesterberg. Hierdoor kunt u het Jachthoornkorps Garde Jagers en de tamboerkorpsen van Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Marechaussee,en Garde Grenadiers aan het werk zien.

Het gekozen thema dit jaar is “De Trom”, waarmee het spektakel geopend wordt. Naast deze 130 amateurmuzikanten zullen de militaire beroepsorkesten van luchtmacht ,landmacht, marine en politie, samen met een burgerorkest uit Empel deelnemen. Verder zullen militaire buitenlandse deelnemers uit Amerika, Engeland en Polen een grandioze show opvoeren begeleidt met fraaie belichting en vuurwerk.

Reeds diverse repetities, in het thuislokaal Dientje, of op locatie in kazernes Vught en Soesterberg zijn soms onder tropische omstandigheden afgewerkt.

Wilt u de Gemertse muzikanten zelf zien in de grote arena van het Ahoy complex in Rotterdam kunt u kaarten reserveren op www.nationaletaptoe.nl.

De optredens zijn op donderdag- 24 sept.,vrijdag- 25 sept. en zaterdag avond 26 sept., om 20.00uur en middag voorstellingen op zaterdag en zondag 27 sept. om 14.00uur. Vrijdagmiddag trekt een streetparade met alle deelnemers door de straten van Rotterdam en eindigt met een defilé voor alle hoogwaardigheidsbekleders op het bordes van het stadhuis.

Voor de muzikanten enkele leuke dagen voor de boeg, we kunnen ons wederom profileren en het Gemertse uitdragen in het land.

Graag tot ziens in Ahoy!