Carnaval was een succes!

Aswoensdag ligt net achter ons. Carnaval 2015 is officieel afgesloten en het was weer een groot feest. Ook het Jachthoorn- & Trompetterkorps Gemert heeft zich weer van haar beste kanten laten zien.

Voor het korps begon carnaval afgelopen zaterdag met het ophalen van de prins van Waeverstad. De leden van het J- & T en leden van verschillende carnavalsverenigingen verzamelden zich bij Dientje om in een grote stoet met in mooi weer naar de Sint Jansbloem te lopen. Door de vrolijke, carnavaleske klanken van ons korps zat de stemming er goed in op weg van het van de prins naar de kerk. Niet alleen de stoet zelf genoot van de muziek, maar er ging ook langs de route vaak een raampje of deur open om naar nummers als ‘Brasil’ en ‘Doe een stapje naar voren’ te luisteren. Het publiek genoot!

Zondag was het natuurlijk tijd voor de carnavalsoptocht. Gehuld in vrolijke vogelverschrikkerpakken liep het J- & T naar de opstelplaats waar al veel mooie wegens stonden opgesteld. Ook tijdens de optocht genoot het Gemertse publiek van de speciaal gearrangeerde carnavalsstukken. Zeker ‘Vrouwkes’, de bekende carnavalshit, was een groot succes en liet het publiek hun voetjes bewegen. En de speciale carnavalschoreografie maakte het plaatje compleet. Carnaval 2015 was een succes!

Klik hier voor de foto’s.