Concert “J&T-Live” uniek en verrassend

Afgelopen weekend heeft het Jachthoorn- en Trompetterkorps Gemert twee grandioze concerten gegeven in theater De Eendracht. Het publiek genoot met volle teugen van een muzikale reis door traditionele maar zeker ook nieuwe jachthoornklanken.

Met recht mogen de leden van het J&T Gemert trots zijn op de geleverde muzikale prestatie tijdens de twee concerten afgelopen weekend. Na een intensieve voorbereiding was zaterdagavond de aftrap van het eerste concert. Onder de bezielende leiding van dirigent Antoine van Rooij werd het publiek meegenomen in een reis door de muzikale wereld van de jachthoornmuziek. De goed gevulde zaal genoot van mooie strakke marsen, concertwerken maar ook van totaal nieuwe klanken. Zo waren er een aantal werken ingestudeerd met een heus combo en werd er samen het bekende doedelzaknummer “Highland Cathedral” gespeeld met in de hoofdrol Jeroen Asitha Bos lid van de Fire Brigade Pipes & Drums Gemert, die samen met de muzikanten van het J&T Gemert liet horen dat een jachthoornkorps en een piper samen hele mooie muziek kunnen maken.

Maar echt iets heel nieuws liet het korps zien en horen samen met het combo en zangeres Krissy Welten. Met de nummers “Het Dorp” van Wim Sonneveld en “Walking on sunshine “ genoot het publiek van de prachtige klanken van het korps samen met het combo maar zeker ook van de prachtige stem van Krissy.

Om de totale sound in balans te brengen hebben er ook een aantal gastmuzikanten meegedaan. Enthousiaste muzikanten uit de wereld van de jachthoorn, die het geweldig vinden om dit unieke optreden mee te doen. Op zondagmiddag hebben de muzikanten deze show nog maar eens vol overtuiging neer gezet. Na deze concerten kreeg het korps vele complimenten. Het is zeker uniek te noemen dat dit mogelijk is met een jachthoornkorps. En voor wie niet is geweest geldt: ”Dan hedde echt wa gemist”. De wereld van de concerten is nieuw voor een korps wat gewend is om shows en straatoptredens te verzorgen, maar deze concertreeks smaakt zeker naar meer.

Ter afsluiting van dit geweldige weekend was er nog een samenzijn bij Dientje. Hier werden een aantal leden gehuldigd omdat zij al jaren een trotse J&T-er mogen zijn. Rick van Alphen, Harm van Dijk en Astrid Verhofstad zijn 12 ½ jaar verbonden aan de vereniging. Elly Beekmans is al 25 jaar lid en Jan van Impelen is een van de boegbeelden van onze vereniging al 40 jaar is hij vol trots onze eerste cornettist.

A.s. zaterdag geeft het korps alweer “acte de presence” tijdens de opening van de schaatsbaan bij het Boerenbondsmuseum in Gemert. Om deze veelzijdige muzikale vereniging te versterken, zoeken we nog muzikanten die van een uitdaging houden. Mocht je interesse hebben, klik dan hier.

foto 5