Music Kids

Music Kids is een project van het Jachthoorn- & Trompetterkorps Gemert waarin muzieklessen op basisscholen worden gegeven om jeugd:

  1. in het algemeen kennis te laten maken met het maken van muziek
  2. te laten zien wat het J- & T te bieden heeft.

We zijn vandaag, 12 november 2018, weer gestart bij KC De Samenstroom.

Foto’s en Video 19 november 2018:

Foto’s 12 november 2018:

 

Eerder zijn ook al succesvolle projecten afgrond op de Petrus Donders-school Gemert, Het Venster Gemert en KC Berglaren Zie een gedeelte van de afsluiting van het Music Kids project bij KC Berglaren.

Waar bestaat het project uit?

Het project bestaat uit 6 wekelijkse lessen. In de lessen volgen de leerlingen een interactief programma dat gegeven wordt door enthousiaste leden van het korps. Tijdens de lessen worden verschillende spellen gedaan, wordt kennisgemaakt met verschillende blaas- en slaginstrumenten en maken de leerlingen zelf muziek.

De lessen zijn grofweg als volgt opgebouwd:

  • Les 1: kennismaking met de jachthoorn
  • Les 2: kennismaking met de trompet en lyra
  • Les 3: zelf instrumenten maken en bespelen
  • Les 4 t/m 6: muziekles met volwaardig instrument
IMG-20160520-WA0005
Kennismaking met de lyra

Na les vier krijgen de leerlingen een instrument mee naar huis (in bruikleen), zodat ze ook na de muziekles kunnen oefenen.

Na een aantal weken gezamenlijke les, worden de ingestudeerde nummers samen met leden van het J- & T opgevoerd op een speciaal moment voor de ouders en eventueel de andere klassen van de school.

Groepsfoto van leerlingen van KC Berglaren na hun uitvoering op school.
Groepsfoto van leerlingen van KC Berglaren na hun uitvoering op school.

Als leerlingen niet genoeg krijgen van het maken van muziek, dan biedt het J- & T ook buiten de school om muzieklessen aan voor iedereen die interesse heeft een instrument te leren. Of heeft uw school ook interesse in gevarieerde muzieklessen in de klas.  Dan kunt u met ons contact opnemen via info@jentgemert.nl.

Klik hier voor meer foto’s van het Music Kids project.

Heeft u vragen over het project? Gebruik dan het contactformulier dat bij ‘Contact’ staat en wij zullen zo snel mogelijk uw vraag beantwoorden.

Hét Jachthoornkorps van Nederland